Masło orzechowe jest złe dla pacjentów z niewydolnością nerek? Jak wszyscy wiemy, dieta odgrywa ważną rolę w leczeniu niewydolności nerek, więc wybór co żywności do jedzenia jest kluczowy punkt.
Masło orzechowe jest pasta żywności wykonane głównie z orzeszków ziemnych (faktycznie strączkowych, nie nakrętki) i jest popularny w wielu krajach na całym mundo.Se używane głównie rozprzestrzeniania kanapki, czasem w połączeniu z innymi produktami rozprzestrzenia się jak dżem, czekolada (w różnych formach), warzywa lub queso.Hay wielu ludzi lubi go jeść, Stany Zjednoczone są głównym eksporterem masła orzechowego według niektórych badań, tak jak i pacjenta.
Masło orzechowe zawiera białko, witaminy B3, E, magnez, kwas foliowy, błonnik, argininę, resweratrol, a wysokie poziomy p-kumarowego przeciwutleniacz kwasu, więc to jest korzystne dla naszego organizmu, ale także bogate w potas i białko obu z nich nie są dobre dla pacjentów z tym enfermedad.Esto jest bo za dużo spożycie białka może zwiększyć obciążenia nerek i podnieść poziom kreatyniny pacjenta, biorąc zbyt wiele żywności z potasu może prowadzić do hiperkaliemii, szczególnie tych, którzy znajdują się w zaawansowanym stadium choroby z małym lub żadnym produkcji moczu.
Również dla osób z alergią na orzeszki ziemne, masło orzechowe może powodować ciężkie reakcje, więc jeśli jesteś osobą o wrażliwej skórze, należy zwrócić szczególną.
Jednym słowem, jak u pacjenta z niewydolnością nerek, nie należy jeść zbyt dużo masła orzechowego, jeśli to konieczne, należy skonsultować się z dietetykiem lub lekarzem naszego internetowego zorganizować objętość usted.¿Tiene inne pytania lub potrzebujesz pomocy w leczenia tej choroby, skontaktuj się z nami poprzez e-mail, postaramy się odpowiedzieć jak najszybciej. Nasz e-mail: sjzhospitalrenal@hotmail.com.
没有评论:
发表评论