Czy Millet Dobre dla pacjentów z cukrzycą i chorobą nerek
Kasza jaglana jest kochany przez ludzi dla swoich dobrych smaków i odżywiania, to jest naprawdę dobre dla zdrowia ludzi. Więc niektóre osoby z cukrzycą i chorobami nerek zastanawiają się, czy mogą go jeść. Następnie jest proso czerwone dobre dla pacjentów z cukrzycą i chorobą nerek?
Te odżywcze w prosa
1. Wysoka zawartość białka i aminokwasu
Według badań, proso zawiera prawie ~ 13,6% 17,9% białka i aminokwasu oraz białko głównie albuminę, który okazał się wysokiej jakości białka. W porównaniu do białka w pszenicy i ryżu, jeden w czerwonym prosa jest bardziej jak białka fasoli.
2. Bogate minerały
Proso czerwone jest bogaty w minerały, takie jak wapń, fosfor, żelazo, etc, i to wszystko może mieć wpływ na stan pacjentów z różnych aspektów.
3. Wiele włókien
Zawierający wiele włókien, proso czerwone jest w stanie pomóc usunąć odpady i toksyny z organizmu poprzez odchody. Ponadto, może to uniemożliwić produkcję cholesterolu w osoczu i uniknąć występowania choroby wieńcowej serca.
4. Źródło skrobi oraz tłuszczu
Jako jeden rodzaj zboża, proso czerwone zawiera w przybliżeniu 70% skrobi, więc często jest używany do przekąskę w wielu miejscach. Co więcej, również zawiera około 3,6% tłuszczu, która jest wyższa niż w pszenicy i ryżu.
Czy proso dobre dla osób z cukrzycą i chorobą nerek?
Z powyższego, możemy wiedzieć, że dla osób z cukrzycą lub wysokim poziomie fosforu, mogą jeść niektóre z prosa, ale nie za dużo. Jeśli cierpisz z powodu choroby nerek, można skonsultować online lub zostawić wiadomość do nas, postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak to możliwe.
没有评论:
发表评论